Biram bez dima

Biram bez dima

Pokrećemo pionirsku inicijativu!

• Biram bez dima je pionirska inicijativa u Hrvatskoj koju pokreće udruga CROHM kako bi pušače potaknuli na prestanak pušenja.

• Prvi korak je zamjena cigarete nekim od alternativnih proizvoda sa smanjenom štetnosti.

• U UK takva kampanja (Swap to stop) se odvija pod okriljem države koja je u potpunosti i financira.

Što trebaš napraviti?

1. U naredna dva tjedna primamo prijave pušača koji žele prestati pušiti.

2. Prijaviti se možete na formularu ispod, nakon što ispunite kratku anketu i ostavite svoje podatke

3. Nakon Vaše prijave i naše evaluacije, sredinom travnja krećemo s programu za prestanak pušenja. Pušači će dobiti svoj kit za prestanak pušenja, a program podrške traje 28 dana. Svi koji budu izabrani, dobit će obavijest putem e-maila

4. Program je besplatan, a zahtijevat će maksimalno 2 sata vremena svakog uključenog u razdoblju od mjesec dana (3-4 kratka osobna sastanka).

5. Sudjelovanje je moguće samo za stanovnike Grada Zagreba, zbog potrebe za osobnim dolaskom

ALTERNATIVA JE BOLJI NAČIN!
PROMIJENI ŽIVOT, UZ DOKAZANO EFIKASNU METODU I POTPUNO BESPLATNO!
  Slažem se da Udruga korisnika osobnih isparivača (CROHM) prikuplja i obrađuje moje osobne podatke kako je navedeno u ovom obrazcu radi postizanja ciljeva udruge, uključujući, ali ne ograničavajući se na, edukaciju, znanstvena istraživanja, i pružanje pomoći u vezi smanjenja štete od pušenja. Razumijem da se prikupljaju sljedeći podaci: moje ime, e-pošta, kontakt broj, i odgovori na specifična pitanja vezana za moje pušačke navike.

  Osobni podaci će se koristiti isključivo u svrhe za koje su prikupljeni i neće se dijeliti s trećim stranama bez moje izričite suglasnosti, osim u slučajevima kada to zahtijeva zakon ili radi zaštite prava, imovine ili sigurnosti udruge, njenih članova ili javnosti.

  Potvrđujem da sam informiran/a o svojim pravima, uključujući pravo na pristup, ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade mojih osobnih podataka, pravo na prigovor obradi, pravo na prenosivost podataka, kao i pravo na povlačenje ove suglasnosti u bilo kojem trenutku, bez utjecaja na zakonitost obrade temeljene na suglasnosti prije njenog povlačenja.

  Također, razumijem da mogu podnijeti prigovor nadzornom tijelu ukoliko smatram da obrada mojih osobnih podataka nije u skladu s GDPR regulativom.
  Za više informacija o načinu na koji CROHM obrađuje osobne podatke, molimo pogledajte našu Politiku privatnosti.

  Hrvatska prednjači po pušenju, ali ignorira rješenje

  • Hrvatska ima kontinuirano visok broj pušača. Držimo 10. mjesto u svijetu po stopi pušenja u odnosu na populaciju te 3. mjesto u EU.

  • Istovremeno, javno zdravstvo i dalje ignorira ili čak opstruira primjenu široko dostupne metode za prestanak pušenja. Radi se o tome da pušači koji nikako ne mogu prestati pušiti zamjene cigarete
  nekim od duhanskih i nikotinskih proizvoda koji se od cigareta razlikuju po tome što kod njihovog
  korištenja nema sagorijevanja duhana e-cigaretom, grijanim duhanom i/ili nikotinskim vrećicama.

  • Znanstveno je potvrđeno da su ti proizvodi manje štetni od od cigareta i višestruko učinkovitiji za prestanak pušenja od drugih dostupnih metoda (Cochrane znanstvena baza).

  Postani član udruge osobnih isparivača

  Učlani se u CROHM i među prvima saznaj informacije o aktivnostima, konferencijama, okupljanjima i istraživanjima udruge.
  Učlani se