Pravila privatnosti

Prilikom uporabe naših usluga, pristajete na obradu svojih osobnih podataka u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i kolačićima („Pravila”). Riječ je o pravnoj osnovi na temelju koje obrađujemo vaše osobne podatke. Svoju suglasnost možete bilo kada povući uz slanje obavijesti na adresu [email protected].

Zatim možete ukloniti i sve kolačiće koji se nalaze na svakom uređaju s kojeg se pristupalo internetskoj stranici. Vaše povlačenje suglasnosti neće utjecati na zakonitost obrade koju provodimo prije tog povlačenja.

Želimo vam pružiti personalizirano iskustvo bilo kada, bilo gdje, na svakom uređaju. Za to je potrebno prikupljati osobne podatke. Međutim, želimo da imate nadzor nad tim osobnim podacima.

Ova Pravila objašnjavaju:

 • koje podatke možemo prikupiti;
 • što možemo raditi s prikupljenim podacima;
 • dijelimo li te podatke s drugima;
 • vrstu kolačića koje upotrebljavamo i kako možete odbiti te kolačiće;
 • gdje pohranjujemo vaše podatke;
 • kako osiguravamo vaše podatke; i
 • vaša prava u vezi s vašim podacima.

U CROHM-u vašu privatnost shvaćamo ozbiljno. Funkcioniramo prema načelu na temelju kojeg vaši osobni podaci pripadaju vama i samo vi možete odlučiti s kime ćete ih dijeliti i zašto. To je temeljno za način na koji radimo i predani smo pružanju sigurne okoline za pohranu vaših osobnih podataka i njihovo dijeljenje s drugima onda kada vi to želite.

 

OVO SU PODACI O VAMA KOJE MOŽEMO PRIKUPITI

Podaci koje nam dobrovoljno ustupite:

 • Ako nas kontaktirate (e-poštom ili putem internetske stranice), taj razgovor možemo sačuvati u evidenciji dvije godine u slučaju da vas trebamo kontaktirati u pogledu pitanja zbog kojeg ste nam se obratili, u svrhu poboljšanja operativne učinkovitosti i/ili upravljanja uznemirujućim pozivima. Podatke nećemo upotrebljavati u marketinške svrhe.
 • Ako prijavite problem s internetskom stranicom, te podatke možemo čuvati dvije godine u slučaju da vas trebamo kontaktirati u pogledu pitanja zbog kojeg ste nam se obratili, u svrhu poboljšanja operativne učinkovitosti i/ili upravljanja uznemirujućim pozivima. Podatke nećemo upotrebljavati u marketinške svrhe.
 • Ako se želite učlaniti u udrugu (putem obrasca na internetskoj stranici) te podatke čuvamo dok ne odlučite prestati biti članom i podnesete zahtjev (pismenim putem ili e-mailom) za isčlanjenje i brisanje podataka. Vaši podaci bit će korišteni u svrhu istraživanja tržišta i marketinške tvrtke jedino ako vi to tako odlučite i odaberete u kontakt formi.

Podaci koje nam ustupite mogu uključivati vaše ime, adresu i e-adresu.

Podaci koje prikupljamo o vama i vašem uređaju:

Prilikom vaše uporabe internetske stranice možemo upotrebljavati tehnologiju, kao što je ona koju pruža Google Analytics, kako bismo prikupili podatke o vašem posjetu našoj internetskoj stranici. Ti alati nam u načelu omogućuju da analiziramo na koji način vi i drugi upotrebljavate našu internetsku stranicu. Podaci koje prikupljamo mogu uključivati:

 • vašu IP adresu;
 • vrstu preglednika koji upotrebljavate (npr. upotrebljavate li Chrome ili Safari);
 • broj posjeta po pregledniku na svakom uređaju;
 • vrstu uređaja (npr. Samsung) i operativni sustav (npr. Android) koji upotrebljavate;
 • informacije o preporukama;
 • vremensku zonu;
 • korisničke postavke; i
 • stranice koje ste posjetili.

U slučaju mogućnosti uporabe vaših osobnih podataka u druge svrhe, jamčimo vam da ćemo vas o tome prethodno obavijestiti. Također će vam se pružiti mogućnost da obustavite ili povučete suglasnost za uporabu vaših osobnih podataka u svrhe koje nisu iznad navedene.

 

KAKO UPOTREBLJAVAMO AGREGIRANE I ANONIMIZIRANE PODATKE

Možemo dijeliti anonimne podatke o korištenju koji vas ne povezuju s trećim stranama. Možemo kombinirati vaše podatke s onima drugih korisnika naše internetske stranice i dijeliti te podatke u agregiranom i anonimiziranom obliku s trećim stranama kako bismo poboljšali dizajn i funkcioniranje svojih programskih alata, čime se povećava učinkovitost za sve korisnike, te kako bi nam se omogućilo izražavanje naše stranice u novčanoj vrijednosti, što nam omogućuje pružanje usluga.

 

S KIME DIJELIMO VAŠE PODATKE

Surađujemo s pružateljima analitičkih usluga i od njih možemo primati podatke o vama. U nastavku se nalazi nepotpun popis trećih strana s kojima surađujemo. Možemo surađivati s trećim stranama koje se ne nalaze na popisu ili prestati surađivati s trećim stranama koje se nalaze na popisu.

 

Naziv Namjena
Google Analytics Za praćenje učinkovitosti internetske stranice i korisničkog iskustva.
WordPress Nužno za rad sustava web stranice.

 

Osim toga, vaše osobne podatke možemo otkriti trećim stranama:

 • ako smo obvezni otkriti ili podijeliti vaše osobne podatke kako bismo bili u skladu sa zakonskim ili regulatornim obvezama ili zahtjevima;
 • u svrhu zaštite prava, imovine ili sigurnosti korisnika naše internetske stranice

 

KAKO UPOTREBLJAVAMO KOLAČIĆE I LOKALNU POHRANU

Kolačići su male datoteke s podacima koje se pohranjuju na vaše računalo, mobilni telefon ili druge uređaje. HTML5 lokalna pohrana mala je baza podataka koja se nalazi unutar vašeg preglednika, a koju internetske stranice mogu upotrebljavati za pohranu svojih podataka kako bi ubrzale svoju obradu. Obje tehnologije možemo povremeno upotrebljavati kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo.

Kolačići imaju mnogo različitih funkcija, kao što je omogućavanje učinkovite navigacije, pohrana vaših preferencija i općenito poboljšanje vaše uporabe naše internetske stranice. Kolačići čine interakciju između vas i naše internetske stranice bržom i lakšom. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vas razlikovali od drugih korisnika internetske stranice. To nam pomaže pružiti vam dobro iskustvo pri uporabi internetske stranice te nam omogućuje njezino poboljšanje. Kolačići i ostale slične tehnologije, kao što je lokalna pohrana, pomažu nam i pri autentikaciji kako bismo vam pružili personalizirani sadržaj.

U nastavku navodimo pojedinačne kolačiće koje upotrebljavamo i zašto ih upotrebljavamo:

Naziv Namjena Rok čuvanja
PH_HPXY_CHECK (WordPress) Nužan za rad sustava Do isteka sesije ili zatvaranja preglednika
_ga (Google Analytics) Ovi kolačići se koriste za prikupljanje podataka o korištenju web stranice, primjerice, stranice koje češće posjećujete. Oni ne pohranjuju osobne podatke korisnika, ali prikupljaju agregirane i anonimne podatke. 2 godine
 _gid (Google Analytics) Za prepoznavanje korisnika. 24 sata
 _gat_UA-118567594-1 (Google Analytics) Za prepoznavanje korisnika. 1 minuta

 

Molimo pogledajte dodatne informacije o svojem uređaju kako biste saznali što možete učiniti za uklanjanje ili blokiranje kolačića. Imajte na umu da to može utjecati na vašu mogućnost uporabe internetske stranice. Prilikom uporabe svojeg uređaja naići ćete na treće strane koje upotrebljavaju kolačiće i slične tehnologije. Mi nismo odgovorni za te treće strane, kao ni za ono što one mogu postaviti na vaš uređaj ili u vaš preglednik.

 

SIGURNOST PODATAKA

Svi podaci koje nam pružite pohranjuju se na serverima koji su u vlasništvu i kojima upravlja Plus Hosting, osim ako se oni ne podijele s trećim stranama kao što je Google Analytics (pogledati gore naveden popis trećih strana s kojima surađujemo).

 

VAŠA PRAVA

Smatramo važnim mogućnost nadzora nad osobnim podacima.

Imate pravo od nas zatražiti da ne obrađujemo vaše osobne podatke u marketinške svrhe. Svoje pravo na sprečavanje takve obrade možete bilo kada provesti kontaktirajući nas putem adrese e-pošte [email protected]. Ispunit ćemo vaše zahtjeve u skladu s primjenjivim pravom.

Ako želite uložiti pritužbu u pogledu obrade svojih osobnih podataka, molimo da nas prethodno kontaktirate.

Ako želite prestati upotrebljavati internetsku stranicu, možete to učiniti. Ako to učinite, možete ukloniti kolačiće koje smo postavili na uređaje s kojih se pristupalo internetskoj stranici.

 

PROMJENE NAŠIH PRAVILA

Sve promjene ovih Pravila bit će objavljene na ovoj stranici. Ako se radi o ključnim promjenama, obavijestit ćemo vas e-poštom ili na drugi odgovarajući način, primjerice, kada sljedeći put pristupite internetskoj stranici.

Postani član udruge osobnih isparivača

Učlani se u CROHM i među prvima saznaj informacije o aktivnostima, konferencijama, okupljanjima i istraživanjima udruge.
Učlani se