EU izbori: tko zastupa prava korisnika osobnih isparivača?
24. svibnja 2019.

EU izbori: tko zastupa prava korisnika osobnih isparivača?

Europski  izbori održat će se 26. svibnja 2019. kada će 426 milijuna građana EU-a ponovo imati priliku izabrati 751 zastupnika u Europskom parlamentu (EP).

Hrvatska također bira zastupnike, stoga smatramo da je važno znati tko od potencijalnih kandidata zastupa stav da je potrebno kvalitetnije osvijestiti dobrobit ovih proizvoda i pažljivije ih regulirati sa ciljem općeg javno zdravstvenog dobra.

Tijekom pet godina protekloga mandata nitko od trenutnih euro parlamentaraca nije zastupao niti izrazio želju da pomogne u boljoj i kvalitetnijoj komunikaciji o proizvodima koji su polučili najveću javno zdravstvenu dobrobit do sada, shodno tome, oni niti ne zaslužuju našu podršku.

Naša preporuka za ove izbore su kandidati koji su otvoreno do sada zastupali i promovirali stav o prednostima korištenja osobnih isparivača:

 

  1. Božo Petrov – MOST
  2. Ivan Pernar – ŽZ

 

Postoji još političara koji zastupaju pozitivan ili neutralno pozitivan stav prema parilicama, kao što su Nenad Stazić, Siniša Varga i Goran Beus Richembergh, no pošto oni nisu na listama za parlament ovdje ćemo ih samo spomenuti. Također smatramo bitnim istaknuti i zastupnicu Romanu Jerković koja se samoinicijativno interesirala za ovu temu, tražila više informacija i davala usmenu potporu udruzi, a nalazi se na listi SDPa.

Od onih koji nisu na listama, a imaju negativan stav su aktualni ministar zdravstva Milan Kujundžić i predsjednik sabora Željko Reiner. Nezaboravna je javna izjava gosp. Reinera koji je na sabornici tvrdio da se e-tekućine rade od maslaca, a maslac privlači maloljetnike i zbog toga su oni iz kluba HDZa protiv!?! Toliko o važnosti informiranja prije donošenja velike odluke za zdravlje 1,2 milijuna građana.

 

Podijeli

Postani član udruge osobnih isparivača

Učlani se u CROHM i među prvima saznaj informacije o aktivnostima, konferencijama, okupljanjima i istraživanjima udruge.
Učlani se