GOOD COP konferencija u Panami
05. veljače 2024.

GOOD COP konferencija u Panami

U Panami se od 5. do 09. veljače održava konferencija Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) COP10 FCTC, usmjerena prvenstveno na utvrđivanje budućih smjernica u vezi s elektroničkim cigaretama i proizvodima smanjene štetnosti.

Unatoč općoj tajnovitosti događanja i nedostatku konkretnih informacija o sadržaju rasprava, neki osnovni smjerovi već su prepoznatljivi. Postoji pretpostavka da će se prema elektroničkim cigaretama krenuti putem preporuke za potpunu zabranu. Proizvod koji je pružio mogućnost pušačima da se odviknu od pušenja sada će se prvi put javno proglasiti nepoželjnim, prema smjernicama koje će postaviti Svjetska zdravstvena organizacija.

Osim državnih delegacija koje sudjeluju na konferenciji, određene udruge civilnog također imaju pristup, iako je izbor bio krajnje selektivan. Premda se CROHM prijavio za sudjelovanje, kao i mnoge druge udruge diljem svijeta, odobrenje za sudjelovanje dobile su isključivo udruge koje su protiv korištenja elektroničkih cigareta, a financira ih Bloomberg fondacija.

U svjetlu toga, udruge koje zagovaraju korištenje elektroničkih cigareta udružile su se i organizirale paralelnu konferenciju koja se održava istodobno u Panami pod nazivom “GOOD COP/ BAD COP”, a na koju je pozvana i udruga CROHM, gdje će i predsjednik udruge Filip Tokić održati nekoliko izlaganja.  GOOD COP okuplja vrhunske znanstvenike i udruge korisnika elektroničkih cigareta koji ističu pozitivne aspekte korištenja proizvoda smanjene štete kao alternativu pušenju.

Glavni organizator konferencoije je američka udruga National Taxpayers Union i Tholos foundation. https://www.protectingtaxpayers.org/

Pratite nas iz Paname!

 

Podijeli

Postani član udruge osobnih isparivača

Učlani se u CROHM i među prvima saznaj informacije o aktivnostima, konferencijama, okupljanjima i istraživanjima udruge.
Učlani se