Ne dozvoli da nam EU birokrati ograničavaju izbor – uključi se u javno savjetovanje!
27. svibnja 2022.

Ne dozvoli da nam EU birokrati ograničavaju izbor – uključi se u javno savjetovanje!

Europska komisija (EK) je pokrenula javno savjetovanje o Direktivi duhanskim proizvodima (TPD2). 

S obzirom na vrlo rigidan stav EK o alternativnim proizvodima, e-cigaretama, grijanim duhanskim proizvodima i svim ostalim novim proizvodima, i stalne pokušaje uvođenja novih zabrana, ovo savjetovanje treba shvatiti kao priliku. 

Priliku da birokratima u Europskoj komisiji poručimo da ne diraju naš izbor! 

E-cigarete i grijani duhani su velikoj većini nas omogućili da se izvučemo iz pušenja. Postoji niz relevantnih znanstvenih dokaza koji pokazuju višestruko manju štetnost tih proizvoda u odnosu na cigarete. Sve više javno zdravstvenih stručnjaka i liječnika govori o tome da se treba sve više govoriti o alternativama i otvoreno ih nuditi pušačima jer ćemo na taj način značajno smanjiti loše posljedice pušenja.

Ipak, birokrati guraju nove zabrane i restrikcije. To im ne smijemo dozvoliti! Ako se sada ne uključimo u javno savjetovanje i ne čuju naš glas, sigurne su nove zabrane aroma, dodatna ograničenja oko kupnje proizvoda, poskupljivanje tekućina i druge restrikcije koje smanjuju dostupnost alternativa. 

Nije vrijeme za slijeganje ramenima! Uključi se u borbu za prava na alternativu. Važno je!

 

UPUTE ZA SUDJELOVANJE U JAVNOM SAVJETOVANJU

  1. Klikni na https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13481-Evaluation-of-the-legislative-framework-for-tobacco-control_en
  2. Ulogiraj se sa svojim podacima (google račun, Facebook, Twitter)
  3. Odaberi hrvatski jezik, status EU državljana i Hrvatsku kao zemlju porijekla
  4. Napiši kratak komentar u kojem objašnjavaš koje su koristi od postojanja što šireg i dostupnijeg izbora alternativnih proizvoda
Podijeli

Postani član udruge osobnih isparivača

Učlani se u CROHM i među prvima saznaj informacije o aktivnostima, konferencijama, okupljanjima i istraživanjima udruge.
Učlani se