U Europi prosvjedi protiv zabrane aroma u e-cigaretama
24. ožujka 2022.

U Europi prosvjedi protiv zabrane aroma u e-cigaretama

Udruga World Vapers’ Alliance lansirala je kampanju Flavors Matter (Okusi su važni) nastavno na najavu uvođenja ograničenja na okuse e-tekućina u Švedskoj i Nizozemskoj

 

Nakon što je švedska vlada najavila zabranu aromatiziranih tekućina za e-cigarete, World Vaper’s Alliance (WVA) znanstvenim i praktičnim argumentima nastoji spriječiti takav scenarij. World Vapers’ Alliance (WVA) trenutno demonstrira na ulicama Stockholma s jednostavnom porukom: Okusi su važni, arome su važne.

 

Zabrana okusa u tekućinama za elektroničke cigarete nanijela bi katastrofalan udarac javnom zdravlju. Podaci pokazuju da bi zabrana aroma mogla uzrokovati da se do 150.000 Šveđana vrati pušenju. Vejperi diljem svijeta pod golemim su pritiskom političara koji žele ograničiti njihov pristup manje štetnim alternativama. Dižemo glas jer riskiramo gubitak desetljeća napretka u smanjenju stope pušenja”, ističe Michael Landl, predsjednik međunarodne mreže WVA.

 

Slične mjere razmatraju i Španjolska i Nizozemska, unatoč činjenici da alternativni proizvodi doprinose smanjenju štete, odnosno pomažu odraslim pušačima u prevenciji bolesti i smrtnosti.

Podijeli

Postani član udruge osobnih isparivača

Učlani se u CROHM i među prvima saznaj informacije o aktivnostima, konferencijama, okupljanjima i istraživanjima udruge.
Učlani se