Uvođenje trošarina = kraj e-cigareta
25. siječnja 2020.

Uvođenje trošarina = kraj e-cigareta

Dragi paritelji, bivši pušači
Trenutno se u postupku javnog savjetovanja nalazi nacrt Uredbe o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode.
Nacrtom je predviđeno stavljanje trošarine od 1kn/ml tekućine. U praksi to znači da će bočice od 10ml biti skuplje 10kn, a one od 40ml….40kn, čime će parenje postati vrlo skupo i kao tako cjenovno  nedostupno. Možda neki manji iznos (kao što se radi sa cigaretama) i ne bi bio toliko poguban, ali ovaj nacrt gdje su e-tekućine sve što se može pariti (Pg, VG, aroma) označava kraj vejpinga kakvog poznajemo. Možda ostane kupaca kojima nije puno izdvajati ogroman novac za parenje, ali u većini slučajeva to znači nedostupnost proizvoda, ali i kraj maloprodajnih prodavaonica.
Žalosno je da se pušačima na ovakav način oduzima alternativa pušenju i radi se državna kampanja za povratak ljudi na cigarete!
Nema puno vremena, ali mi kao Udruga smo odavno spremili akcije i za ovakav scenarij! Prvi korak je da skupimo relevantan broj potpisnika peticije. Pozivamo sve koji imaju kanale da mogu dijeliti peticiju, da to i naprave, jer svaka pomoć će biti potrebna.
Neka vide da nas ima!
Podijeli

Postani član udruge osobnih isparivača

Učlani se u CROHM i među prvima saznaj informacije o aktivnostima, konferencijama, okupljanjima i istraživanjima udruge.
Učlani se